Particulier

Welkom bij Kunstuitleen Maastricht!
In onze galerie en kunstuitleen vindt u een grote diversiteit aan aantrekkelijke en betaalbare kunst van gerenommeerde kunstenaars. Alle werken zijn voorzien van professionele lijsten. Wanneer u voor een groot werk of voor meerdere werken kiest, bezorgen wij deze uiteraard graag kosteloos bij u thuis.
Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe werken om toe te voegen aan onze collectie. Loop daarom regelmatig eens binnen in onze Kunstuitleen en bezoek zeker ook regelmatig onze website waar u het actuele aanbod op kunt vinden. Onder 'nieuw in de collectie' vindt u de laatst toegevoegde werken.

 
Wanneer u een werk in onze kunstuitleen heeft gevonden dat u aanspreekt, heeft u de keuze tussen huren/sparen of kopen.

Huren/Sparen
Gaat u huren/sparen, dan betaalt u maandelijks 1 procent huur en 2 procent spaartegoed van de waarde van het door u gekozen werk. Kost een werk bijvoorbeeld € 500, dan betaalt u maandelijks € 5 huur en € 10 spaartegoed. Uiteraard mag u het werk direct meenemen en u kunt het zolang in huis houden als u wilt. Ziet u later een werk dat u beter bevalt, dan kunt u het te allen tijde omruilen en wordt het maandbedrag aan de prijs van het nieuwe werk aangepast. Het door u opgebouwde spaartegoed kunt u op elk moment besteden voor de aankoop van het werk van uw keuze. Heeft u bijvoorbeeld het bovengenoemde werk van € 500 twintig maanden in huis, dan heeft u al 40 procent gespaard. Besluit u op dat moment tot aankoop, dan moet er nog € 300 worden betaald. Dit restbedrag kunt u betalen in 10 maandelijkse termijnen van € 30, waarbij vanaf dat moment het huurbedrag vervalt. Zo kunt u op een gemakkelijke en vrijblijvende manier ontdekken of het werk van uw keuze ook op langere termijn aantrekkelijk blijft.


Kopen
Wanneer u direct het werk van uw keuze heeft gevonden en het op een gemakkelijke manier wilt kopen, bieden wij u de mogelijkheid om het werk in 10 maandelijkse termijnen te betalen, zonder rente. U betaalt dan 10 procent spaartegoed van de waarde van het werk, en geen huurbedrag. Uiteraard kunt u het door u gekozen werk direct meenemen. Wanneer u voor deze optie kiest, betaalt u geen jaarlijkse bijdrage aan de administratiekosten.

Ten slotte
Kunstuitleen Maastricht werkt met een beproefd, specifiek kunstuitleen-programma. We maken gebruik van automatische incasso waarbij u maandelijks op uw afschrift het actuele spaartegoed kunt zien. Ongeacht het aantal gehuurde werken of de waarde ervan, betaalt iedere klant een jaarlijkse bijdrage van € 20 in de administratiekosten. Daarbij wordt u uitgenodigd voor de feestelijke openingen van exposities in Galerie Post + García.
 

Voorbeeldcontract voor particulieren