Nieuws

Lidia Masllorens

Nieuwe werken van de Spaanse kunstenaar Lidia Masllorens in onze collectie!

Lees meer

Showcase James Kerwin

In Kunstuitleen Maastricht zijn momenteel de sfeervolle foto's van Britse fotograaf James Kerwin te zien, waarop hij als geen ander de romantische schoonheid van verlaten en vervallen landhuizen laat zien.

Lees meer

4 Tips om kunst te kopen!

Vorige week mochten wij op L1 enkele tips geven die het voor iedereen mogelijk maken een origineel kunstwerk aan te schaffen ('maak gebruik van de Kunstuitleen' is er één van!). Klik snel verder voor de video! 

Lees meer

'Icarus Revisited' in Galerie Post + García

 

Lataster . Sidi El Karchi . Hadassah Emmerich . Bas Coenegracht

In Galerie Post + García Maastricht is nu de expositie 'Icarus Revisited' te zien, met werk van Lataster, Sidi El Karchi, Hadassah Emmerich en Bas Coenegracht. Bezoek de galerie van donderdag t/m zaterdag van 12 - 17 uur aan de Avenue Céramique 17 Maastricht!

Lees meer

Nu in Galerie Post + García: De Streek van de Penseel

Lataster, Hans Keuls, Ewa Sadowska en Alexander Vogels

In Galerie Post + García is nog t/m zondag 11 maart de expositie 'De Streek van de Penseel' te zien, met werk van Lataster, Hans Keuls, Ewa Sadowska en Alexander Vogels. Bezoek de galerie van donderdag t/m zaterdag van 12 - 17 uur aan de Avenue Céramique 17 Maastricht!

Lees meer

Showcase Hans Keuls

Feel the rhythm!Nu te zien in de SHOWCASE in Kunstuitleen Maastricht: de kleurrijke, abstracte doeken van de Limburgse kunstenaar Hans Keuls. Hij is niet alleen schilder maar ook drummer en maakt 'ritme' dan ook tot een wezenlijk onderdeel van zijn manier van schilderen. Bezoek Kunstuitleen Maastricht van woensdag t/m vrijdag 11 - 18 uur, zaterdag van 10 - 17 uur en op zondag van 13 - 17 uur.

Lees meer

Nieuw in collectie: Eugène Brands

Vijf bijzondere gouaches van Eugène Brands

Afgelopen week voegden wij vijf kleurrijke gouaches van Eugène Brands toe aan de collectie van Kunstuitleen Maastricht.

Lees meer

Expositie Ripollés in Galerie Post + García

Ripollés | Joie de vivre!

Op zondag 5 maart opent vanaf 15 uur de expositie 'Ripollés | Joie de vivre' in Galerie Post + García, met nieuwe schilderijen, sculpturen en materie-etsen van de Spaanse kunstenaar.
 

Lees meer

Beeld Ripollés in Kerkrade!

Ripollés, Viva la Vida!

Deze zomer zal in Kerkrade 'Viva la Vida' onthuld worden; een kleurrijk elf meter hoog sculptuur dat de Spaanse kunstenaar Ripollés in opdracht van de Limburgse gemeente maakte.

Lees meer

Kopf Herz Hand - nieuwe gouaches van Armando

Nieuwe gouaches van Armando in Galerie Post + García

In Galerie Post + García aan de Avenue Céramique 17 is van 2 november 2016 t/m 8 januari 2017 de expositie 'Kopf Herz Hand- nieuwe gouaches van Armando' te zien. 

Lees meer

Nieuwe showcase CoBrA

Karel Appel, Corneille, Alechinsky en Constant

CoBrA was een avant-gardistische beweging die tussen 1948 en 1951 een revolutie in de Europese kunstwereld veroorzaakte. De Cobrabeweging staat voor creatieve vrijheid en experiment, gedrevenheid en vitaliteit en voor maatschappelijk engagement. In de Showcase tonen wij momenteel grafische werken van belangrijke CoBrA-kunstenaars Appel, Corneille, Alechinsky en Constant. Tijdens TEFAF dagelijks open van 11 - 18u.

Lees meer

Expositie Eugène Brands

Nu in Galerie Post + García.

Momenteel is in Galerie Post + García de expositie Eugène Brands | Compositions Magiques te zien, met zo'n bijzondere werken op papier. De expositie is te zien in de galerie aan de Avenue Céramique 17 Maastricht. U bent van harte welkom. 

Lees meer

Galerie Post + García NS Favourite!

Nieuw online tijdschrift NS

#NSFAVOURITES, het nieuwe online tijdschrift van de NS, geeft in haar eerste editie tips over verschillende Nederlandse steden. Bij de Maastrichtse adressen die u niet kan missen staat Galerie Post + García vermeldt als culturele hotspot. Kijk voor het artikel op de site! 
 

Lees meer

Moderne fotografie

Moderne kunstfotografie in collectie!

In Kunstuitleen Maastricht vindt u sinds kort een grote collectie kunstwerken van internationale topfotografen. Bekijk hier alvast een kleine selectie en bezoek snel onze sfeervolle galerie aan de Rechtstraat 50 in Maastricht!

Lees meer

Nieuw! Fotografische portretten door Carin Verbruggen

nieuw in collectie

De Nederlandse topfotografe Carin Verbruggen maakt intieme portretten van vrouwen, waarin ze hun schoonheid en kracht op bijzondere wijze weet vast te leggen.

Dutch photographer Carin Verbruggen takes intimate portraits of beautiful women, in which she documents their beauty and power in a special way.

Lees meer

Nieuw! Spotlight op Anton Rijsdijk

Prachtige fotografie nieuw binnen

De Nederlandse fotograaf Anton Rijsdijk reist de wereld rond, op zoek naar scheepswrakken op de meest exotische locaties. Deze zoektocht resulteert in spectaculaire foto's, waarvan er nu enkele beschikbaar zijn in Kunstuitleen Maastricht. Kom ze snel bekijken aan de Rechtstraat 50!

Lees meer

Nieuw: Fotografie James Kerwin

Nieuw in collectie!

Afgelopen week hebben we een aantal prachtige foto's aan de collectie toegevoegd, o.a. van de Britse fotograaf James Kerwin. Kom de werken snel bekijken aan de Rechtstraat 50!

We are happy to inform you that we have a new collection from the English photographer James Kerwin. Come have a look at his exceptional works!

Lees meer

Opening 11 juli nieuwe galerie Rechtstraat

espacio.

Aanstaande zaterdag op 11 juli 2015 vindt vanaf 19 u de feestelijke opening plaats van de nieuwste galerie van Post+García aan de Rechtstraat 86 Maastricht: espacio.

Lees meer

Theo Koster

Nu in de Showcase!

Deze maand tonen wij de kleurrijke, collage-achtige carborundumdrukken, monotypes en zeefdrukken van Theo Koster in de Showcase. Zijn werken kenmerken zich door hun specifieke vlakverdeling, waarmee de kunstenaar een compositorisch evenwicht weet te creëren.

Lees meer

SHOWCASE Sander Schoonbeek

'Heroes in the field' nu te zien

Kunstenaar Sander Schoonbeek reisde door Japan, UK, USA en Europa, op zoek naar verlaten, roestige auto's uit de vorige eeuw. Met zijn ge-airbrushte zeefdrukken geeft hij deze 'heroes in the field' nu nieuw leven. In de SHOWCASE geven we deze maand extra aandacht aan de bijzondere werken van Sander!

Lees meer

Tweede editie Affordable Art Fair Maastricht

16 - 19 april in Tapijnkazerne Maastricht!

Volgende week vindt alweer de tweede editie plaats van The Affordable Art Fair Maastricht. De beurs, die ook in wereldsteden als Londen, New York en Amsterdam wordt georganiseerd, strijkt dit keer neer in de Tapijnkazerne. Kunstuitleen Maastricht is daar uiteraard weer bij! Bezoek ons op stand A16!

Lees meer

Showcase Ripollés!

Materie-etsen en kleurrijke beelden!

In de Showcase deze maand bijzondere aandacht voor de allernieuwste, kleurrijke werken van de Spaanse kunstenaar Ripollés, barstensvol joie de vivre! Zijn unieke materie-etsen (met Muranoglas) en fantastisch beschilderde kunsthars-sculpturen zijn nu te zien in de Showcase!

Lees meer

Tien jaar galerie Post+García Maastricht bij L1 cultuurcafé!

Gisteren (zaterdag 14 maart) werd galerist Peter Post geïnterviewd door L1-radio voor 't programma L1 Cultuurcafé. Hij sprak over tien jaar Post + García, TEFAF in Maastricht en de huidige exposities.


Lees meer

10 jaar Galerie Post+García Maastricht

9 kunstenaars op 3 locaties

Galerie Post + García viert dit jaar haar tienjarig bestaan in Maastricht. Daarom pakken wij in maart en april uit met drie exposities met negen internationale kunstenaars op drie locaties in Wyck en Céramique! Kom de werken van Armando, Lataster, Sidi El Karchi, Alexander Vogels, Sander Schoonbeek, Ewa Sadowska en Michael Lauterjung snel bekijken!

Lees meer

New in: Ewa Sadowska!

Lyrisch-abstracte werken nu verkrijgbaar

Mysterieus, krachtig en vol energie. De Poolse kunstenares Ewa Sadowska beweegt haar penseel met vaart over het doek, vaak geïnspireerd door klassieke muziek. Haar werken, in een vaak koel, uitgebalanceerd kleurenpalet, roepen beelden op van verre universa. Deze lyrisch-abstracte landschappen zijn nu verkrijgbaar in Kunstuitleen Maastricht.

Lees meer

Cadeautip: Lushes Cups van Carina Riezenbos!

 Leuk als kerstcadeau!

Het is alweer bijna Kerstmis. Bent u nog op zoek naar een mooi cadeau? Dat vindt u ook in Kunstuitleen Maastricht! Wij bieden niet alleen cadeaubonnen aan tegen elk gewenst bedrag, of de multiples van Ottmar Hörl, maar u koopt nu ook de Lushes Cups van Carina Riezenbos bij ons. De glazen designvaasjes kunnen gepresenteerd worden met een theelichtje erin. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kosten €59 per stuk. Ze zijn beperkt verkrijgbaar, dus wees er tijdig bij!

Lees meer

Expositie Ewa Sadowska nu te zien!

 Ewa Sadowska - A la recherche du paysage perdu

In Galerie Post + García aan de Avenue Céramique 17 in Maastricht tonen wij momenteel recente werken van de Poolse kunstenares Ewa Sadowska. Geïnspireerd door pioniers van de abstracte schilderkunst als Pollock, Wols en Fautrier, creëerde ze een nieuwe serie expressieve doeken, waarinze ons voert door haar mysterieuze en poëtische universum.

Lees meer

5 jaar Kunstuitleen Maastricht!

De Kunstuitleen bestaat 5 jaar! Dat moet gevierd worden!

Lees meer

Urban Landscapes

Showcase in Kunstuitleen Maastricht

Om de verre reizen tijdens de zomervakantie nog even vast te houden, wordt er in de Showcase aandacht besteed aan grote internationale steden. Onder de noemer 'Urban landscapes' worden de hedendaagse metropolen getoond aan de hand van werk van Tony Soulié, Betty Fog,George Heidweiller en Sander Schoonbeek.

Lees meer

Open tijdens het Parcours 2014!

Aanstaande zondag, 14 september, is Kunstuitleen Maastricht tijdens het Parcours open van 13 - 17 u. Kom graag langs aan de Rechtstraat 50! www.hetparcours.nl

Lees meer

Carborundum Armando in Kunstuitleen Maastricht!

Huur/spaar of koop dit werk in tien keer!

De carborundum-drukken van Armando zijn nu ook verkrijgbaar in Kunstuitleen Maastricht. Haal Kopf (Rot) in huis met onze aantrekkelijke en flexibele voorwaarden! 

Lees meer

Affordable Art Fair Maastricht een groot succes!

 7.500 bezoekers!

Afgelopen week vond de eerste editie van the Affordable Art Fair plaats in Maastricht.  Zo'n zestig galeries uit binnen- en buitenland toonden een breed scala aan hedendaagse kunst. De beurs was, met zo'n 7.500 bezoekers, een groot succes.

Lees meer

Kunstuitleen Maastricht op Affordable Art Fair Maastricht

 2 - 6 april in de Timmerfabriek Maastricht

Aanstaande week vindt voor het eerst the AFFORDABLE ART FAIR in Maastricht plaats. De beurs, die ook georganiseerd wordt in o.a. Londen, New York, Amsterdam, Brussel, Hong Kong en Milan, vindt van 2 - 6 april plaats in de Timmerfabriek in Maastricht. Uiteraard is Kunstuitleen Maastricht erbij! U vindt ons op stand 46.

Lees meer

Kunstuitleen Maastricht uitgeroepen tot Maastrichtse Topper!

 Verkozen tot Snelste Groeier 

Kunstuitleen Maastricht viel in de prijzen bij de uitreiking van de 'Maastrichtse Toppers', een wedstrijd voor ondernemers, uitgeroepen door de Gemeente Maastricht in samenwerking met de website WijLimburg. De prijs voor snelste groeier werd ons afgelopen week overhandigd in Kunstuitleen Maastricht door de heer Joop Timmermans (Gemeente Maastricht).

Lees meer

TIP Château Maestricht


Vanaf vandaag moeten culinaire liefhebbers zeker in Maastricht zijn. Van 1 - 3 november wordt een deel van het Vrijthof namelijk omgetoverd tot een zogenaamd gastronomisch proefparadijs, genaamd Château Maestricht

Château Maestricht is het hoogtepunt van la saison culinaire: t/m 30 november staan de gastronomische hoofdstad Maastricht en Euregio namelijk centraal als dé locatie waar wijn, gastronomie en cultuur samenkomen.

In het kader van dit feestelijke evenement organiseren wij in Kunstuitleen Maastricht de Showcase Michael Lauterjung. Deze Duitse kunstenaar laat zich graag inspireren door de 'culinaire muze' en schildert realistische weergaves van allerlei groenten en fruit tegen een abstracte achtergrond.

Lees meer

SHOWCASE Michael Lauterjung


Vanaf deze week tonen wij de nieuwste schilderijen van Michael Lauterjung in de Showcase in Kunstuitleen Maastricht.

De Duitse kunstenaar Michael Lauterjung laat zich graag inspireren door de culinaire muze. Hij schildert hedendaagse stillevens waarin hij realistische voorstellingen van alledaagse voorwerpen - zoals allerlei soorten groente en fruit - plaatst tegen een abstracte achtergrond.

Lees meer

SHOWCASE Nicola Rozemeijer

Deze maand voegden we aantal nieuwe, unieke werken op papier van Nicola Rozemeijer aan de collectie toe. Rozemeijer (Amsterdam, 1955) schildert portretten en mensen op zo’n manier dat het lijkt of deze zich niet of nauwelijks bewust zijn van wat buiten hen afspeelt. Geconcentreerd of juist dromerig verblijven zij in een fictieve of voor de toeschouwer onbereikbare wereld.

Lees meer

Showcase CORNEILLE

Met onze Showcases besteden we in Kunstuitleen Maastricht extra aandacht aan een bepaalde kunstenaar of druktechniek. Momenteel   tonen wij aquagravures van Corneille. Open woensdag t/m vrijdag van 11 - 18 u, zaterdag van 10 - 17 u en koopzondag van 13 - 17 u.

Lees meer

Tijdens TEFAF 3 exposities op 3 locaties

Galerie Post + García presenteert 3 exposities met 3 kunstenaars op 3 locaties. Aan de Avenue Céramique 17 tonen wij werken van de politiek-geëngageerde Chinese Gao Brothers. In XL by Post + García aan de Avenue Céramique 185 zijn de meest recente werken (sculpturen en schilderijen) van Armando te zien. In MAG by Post + García aan de Stationsstraat 45 is een expositie van Spaanse kunstenaar Ripollés te zien.

Lees meer

Tentoonstelling CHRISTO verlengd

Wegens grote belangstelling hebben Paloma García en Peter Post besloten de tentoonstelling CHRISTO in Galerie Post + García enkele weken te verlengen. De tekeningen, collages en objecten van Christo zijn ook in februari te zien aan de Avenue Céramique.

Lees meer

CHRISTO in Post + García

De projecten van Christo zijn wereldberoemd. Bij het lezen van de titels The Pont Neuf Wrapped, Surrounded Islands, Running Fence en Wrapped Reichstag verschijnen ongetwijfeld beelden voor het innerlijk geestesoog.

In Galerie Post + García is momenteel de tentoonstelling Christo Tekeningen en Collages te zien.

In MAG by Post + García aan de Stationsstraat 45 tonen wij de expositie Christo and Jeanne Claude - Foto's door Wolfgang Volz.

In Kunstuitleen Maastricht zijn in de Showcase fotolithos van Christo te zien.

Lees meer

SHOWCASE CARBORUNDUM

Onder de titel SHOWCASE besteden we extra aandacht aan het werk van een kunstenaar of aan een bepaalde (druk)techniek. Deze zomer laten we u kennis maken met de zogenaamde carborundumdruk. In de Showcase ziet u werken van Corneille, Theo Koster, Lionel, James Coignard, Alexander Vogels en Bernard Remusat.

Lees meer

Jef Diederen | Werken op papier 1956 - 1987

In Galerie Post + García is nu de tentoonstelling Jef Diederen | Werken op papier 1956 - 1987 te zien.


 

Lees meer

Documentaire tentoonstelling Lataster in Selexyz

Graag wijzen we u op de documentaire-tentoonstelling van werken van Ger Lataster (Schaesberg, 1920 - Amsterdam, 2012), geflankeerd door gedichten van Frans Budé, die momenteel te zien is in boekhandel Selexyz Dominicanen in Maastricht.
 

Lees meer

Herdenkingsbijeenkomst Ger Lataster

Op maandag 19 maart jl. overleed in Amsterdam op 92-jarige leeftijd de Amsterdamse Limburger Ger Lataster. Daarmee is een groot kunstenaar en een inspirerend mens van ons heengegaan. Een warmbloedige Limburger, een strijdbare Amsterdammer, een icoon van de Nederlandse schilderkunst.

Om zijn afscheid samen te herdenken is er zondag 25 maart in onze galerie, temidden van zijn werken, om 12 uur een bijeenkomst.

Lees meer

Ger Lataster overleden

Op maandag 19 maart overleed in Amsterdam op 92-jarige leeftijd onze geliefde kunstenaar Ger Lataster. Wij zijn er dankbaar voor dat wij tot op de dag van vandaag gelegenheid hebben zijn werken te presenteren en in het verleden een aantal bijzondere projecten met hem konden doen. Op zondag 25 maart vanaf 12 uur vindt er in de galerie een herdenkingsbijeenkomst plaats.

Galerie Post + García

Lees meer

Showcase: Michael Lauterjung

In Kunstuitleen Maastricht tonen wij een accentpresentatie met nieuwe werken van de Duitse kunstenaar Michael Lauterjung (Stuttgart, 1959). Lauterjung heeft jarenlang abstract geschilderd. Nu schildert hij hedendaagse stillevens waarin hij realistische voorstellingen van alledaagse voorwerpen - zoals o.a. groente en fruit- plaatst tegen een abstracte achtergrond.


Lees meer

'Lataster - Een ode aan het leven zelf'

Aanstaande zondag 11 december opent vanaf 14 uur de tentoonstelling Lataster - Een ode aan het leven zelf, op twee locaties: schilderijen uit de periode 2000 tot 2010 zijn te zien in onze Espacio de Arte aan de Rechtstraat 62 en zeer recente doeken van met name dit jaar in onze Galerie Post + García in La Fortezza aan de Avenue Céramique.

Een ode aan het leven zelf is ook het boek dat bij de feestelijke opening zal verschijnen.

Lees meer

Kunstuitleen Maastricht op Facebook!

Kunstuitleen Maastricht is nu ook op Facebook te vinden. 'Like' ons om direct op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over de Kunstuitleen of over Galerie Post + García! Ga naar Facebook voor ons profiel.

 

Lees meer

'Alexander Vogels. News from the Desert'

In de Espacio de Arte, onze tentoonstellingsruimte aan de Rechtstraat 62, tonen wij momenteel de expositie  ‘Alexander Vogels. News from the desert’, met nieuwe doeken en bijzondere sculpturen van de Heerlense kunstenaar.

Lees meer

Gouden Kalf voor 'Niet zonder jou'

'Niet zonder jou', het intieme portret dat Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster over hun ouders, het kunstenaarsechtpaar Hermine van Hall en Ger Lataster maakten, heeft zaterdag jl. op het Gala van de Nederlandse Film een Gouden Kalf gewonnen in de categorie beste lange documentaire.

Lees meer

Kunstuitleen Maastricht is verhuisd!

Kunstuitleen Maastricht is verhuisd naar een nieuw pand in dezelfde straat. We heten u vanaf nu graag welkom 
in de Rechtstraat 50.
 

Lees meer

De media over tentoonstelling Fien Huth

Afgelopen week besteedde zowel Dagblad de Limburger als cultureel maandblad Zuiderlucht aandacht aan de tentoonstelling Fien Huth, die momenteel in Galerie Post + García te zien is.

Klik op 'lees verder' om beide artikelen te lezen.

Lees meer

Tentoonstelling 'Fien Huth. Een vrouw een kunstenaar'

In samenwerking met de Stichting Fien Huth organiseert Galerie Post + García de tentoonstelling ‘Fien Huth. Een vrouw een kunstenaar’ met nagelaten werk van deze vier jaar geleden overleden Maastrichtse kunstenares.
 
De tentoonstelling is te zien op donderdag, vrijdag, zaterdag en koopzondag van 12 tot 18 uur bij Galerie Post + García (Avenue Céramique 17, Maastricht). Ook op Hemelvaartsdag (donderdag 2 juni) zijn wij geopend.

Lees meer

Tentoonstellingen Galerie Post + García tijdens TEFAF

Aankomende donderdag gaat TEFAF weer van start - een van ’s werelds meest prestigieuze kunstbeurzen die dit jaar van 18 tot en met 27 maart in het MECC in Maastricht plaats vindt.
Galerie Post + García organiseert tijdens deze periode op vier locaties exposities met kunstenaars van de galerie. In Galerie Post + García aan de Avenue Céramique 17 is een bijzondere tentoonstelling van werken op papier van Ger Lataster, in Espacio de Arte aan de Rechtstraat 50 toont de Spaanse kunstenaar Ripollés recente schilderijen en bronzen sculpturen. Alexander Vogels is met andere kunstenaars van galeriesmaastricht.nl te zien in het gebouw van Rijkswaterstaat aan de Avenue Céramique 125.

Lees meer